Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
500 g | Tortellini, vegetarfyll | |
2 fedd | Hvitløk, finhakket | |
400 g | Spinat, liten | |
2 ss | Solsikke/raps/stekeolje, til steking | |
0,5 stk | Brød, grovt, helt | |
100 g | Parmesan, blokk | |
Ostesaus | ||
3 ss | Meierismør | |
5 ss | Hvetemel, siktet | |
8 dl | Melk, lett | |
2 dl | Revet ost | |
1 klype | Salt, havsalt | |
1 klype | Pepper, med kvern | |
0,5 ts | Muskatnøtt, malt |
Start med å frese spinat og finhakket hvitløk i olje til spinaten faller sammen. Sett til side.
Så lager du ostesausen; Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe forsiktig ut med melk. Litt om gangen. Rør godt for å unngå klumper. La sausen småkoke i 5 minutter, rør av og til.
Imens ostesausen småkoker koker du pastaen etter anvisning på pakken. Ta ostesausen av platen og rør inn revet ost, smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett ferdigkokt pasta og spinat.
Server med godt brød til og topp med revet parmesan
Foto:
Silje Feiring