Sashimi med mangosalat og hjemmelaget ponzusaus
Julie Ilona Balas

Sashimi med mangosalat og hjemmelaget ponzusaus

25 minLett
kr 1 031,36
4 porsjonerkr 195,26 per porsjon
Sashimi er rask og lett mat som passer hele året. Retten er inspirert av det japanske kjøkken, og det vanligste er å servere ponzusaus til. Det får du også i denne varianten!

Ponzusaus
1 feddHvitløk
10 gKoriander
0,5 stkChilipepper, rød
1 ssFersk ingefær
0,5 dlSoyasaus
1 ssRiseddik
1 ssAkasiehonning
0,5 stkLime, saften av
Mangosalat
1 stkMango
1 stkAvokado, fersk
3 stkVårløk
0,5 stkChilipepper, rød
10 gKoriander
1 ssSesamfrø
0,5 stkLime, saften av
Sashimi
800 gLaksefilet, bellyloin
0,5 stkVårløk
1 tsSesamfrø
Instruksjoner
1

Rens og finkutt hvitløk, koriander og halvparten av en chili. Rasp litt ingefær og bland alt sammen med soyasaus, riseddik, honning og saften av lime til en ponzusaus. Sett til side.

2

Kutt mango og avokado i terninger, finhakk vårløk og resten av chilien. Bland sammen med grovhakket koriander, sesamfrø og saften fra lime.

3

Kutt opp laksen i tynne skiver og strø gjerne over litt finhakket vårløk og sesamfrø.

4

Server saftig sashimi med mangosalat og hjemmelaget ponzusaus.