Linsecurry med ris

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Gryte
1 stk gul løk, grovahkket
2 stk vårløk, i ringer
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stk blomkål, i små buketter
2 ss rapsolje
1 ts sambal oelek
1 ss karri
2 ts tomatpuré
1 stk grønnsakbuljong
4 dl vann
1 stk kokosmelk
290 g linser, røde
Til servering
260 g basmatiris
2 håndfull koriander, frisk, grovhakket
1 stk lime, i båter
1 håndfull cashewnøtter uten salt, grovhakket

Tilbredningstid: 15 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Linsecurry med masse smak, rundet av med kokosmelk og servert med ris. Utrolig godt og veldig enkelt!

Kok ris etter anvisning på pakken. Vask rens og kutt løk, vårløk, hvitløk og blomkål.

  1. Varm olje i en passe stor gryte. Fres løk, hvitløk og sambal oelek til løken blir blank. Så rører du inn karri og tomatpure, bland godt og tilsett buljongterning, vann, kokosmelk og blomkål. La det småputre i 10-12 minutter.
  2. Når det er noen minutter igjen tilsetter du linser og vårløk, smak til med salt og pepper.
  3. Server gryten med grovhakkede cashewnøtter, limebåter, ris og koriander.

kolonial.no/oppskrifter/2284-spoon-linsecurry-med-ris/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.