Kremet pastaform med sopp
Silje Feiring

Kremet pastaform med sopp

30 minLett
kr 228,50
4 porsjonerkr 43,06 per porsjon
Denne pastaformen med sopp og kremet saus er utrolig god og veldig enkel. Bytt gjerne ut med annen type sopp hvis du ønsker det.

400 gPasta Penne
1 tsSalt, havsalt
1 tsOlivenolje, liten
1 dlHvetemel, siktet
8 dlMelk, lett
1 tsMuskatnøtt, malt
250 gChampignon
250 gAromasopp
2 ssMargarin, blokk
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
20 gKruspersille, fersk, grovhakket
100 gRevet ost
2 stkHvitløksbaguetter
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

2

Kok pasta i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet og bland lett sammen med litt olivenolje slik at det ikke klistrer seg sammen. Sett til side.

3

Visp sammen hvetemel og melk, varm forsiktig opp i en liten gryte til den tykner. Rør inn muskat.

4

Del champignon og aromasopp i skiver. Legg over i en stekepanne på middels høy varme. La soppen ligge i fred noen minutter før du tilsetter smør og blander lett sammen. Smak til med salt og pepper.

5

Bland sammen sopp, pasta, saus og grovhakket persille i en bolle. Legg over i en ildfast form, strø over ost og stek midt i ovnen sammen med hvitløksbaguetter i ca. 10-15 minutter.

6

Server kremet pastaform med sopp og hvitløksbaguetter på siden. Topp gjerne med rester av grovhakket persille.

Foto:

Silje Feiring