Lammekebab i pita
Silje Feiring

Lammekebab i pita

30 minLett
kr 329,30
4 porsjonerkr 56,14 per porsjon
Lammekjøtt med masse deilig krydder servert i pitabrød blir en rett hele familien vil like.

6 stkPitabrød
1 stkRødløk
1 stkAgurk
4 feddHvitløk
10 gKruspersille, fersk, grovhakket
200 gCherrytomater, røde
3 dlYoghurt, gresk
400 gKjøttdeig, lam
1 tsSalt, havsalt
0,5 tsKanel
2 tsPaprikakrydder
1 tsSpisskummen
2 tsGaram Masala krydder
8 stkGrillpinner/spyd
2 ssMargarin, blokk
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Stek pitabrød etter anvisning på pakken.

2

Vask og rens grønnsaker. Både finhakk og kutt rødløk i skiver. Riv en halv agurk med et rivjern, og kutt andre halvdel i skiver. Finhakk hvitløk, grovhakk persille og del cherrytomater i fire.

3

Bland sammen gresk yoghurt, halvparten av finhakket hvitløk og revet agurk til en tzatziki. Sett kjølig.

4

Tilsett kjøttdeig, finhakket rødløk, resten av finhakket hvitløk, salt, kanel, paprikakrydder, spisskummen og garam masala i en passe stor bolle. Bland godt sammen. Form deigen til pølser rundt grillpinner.

5

Varm smør i en stekepanne og brun kjøttet lett på høy varme før du ettersteker de i ca. 4-5 minutter på middels varme.

6

Server lammekebab i pita med tzaztiki, rødløk, tomater og agurk. Dryss over grovhakket persille.

Foto:

Silje Feiring