Mild currywok med svinekjøtt og ris
Silje Feiring

Mild currywok med svinekjøtt og ris

20 minLett
kr 310,92
4 porsjonerkr 44,74 per porsjon
Grønn curry er en enkel og lettvin gryterett fra Asia, med mye smak. Her får du en mildere versjon som passer for alle.

300 gBasmatiris
1 stkChilipepper, rød
2 feddHvitløk
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
500 gStrimlet svinekjøtt
1 ssCurry paste, grønn
400 mlKokosmelk
1 ssFiskesaus
1 stkLime, saften av
250 gWokmiks
Tilbehør
1 stkLime, i båter
10 gKoriander
55 gCashewnøtter
Instruksjoner
1

Kok ris etter anvisning på pakken.

2

Skrap frøene ut av chilien. Finhakk chili og hvitløk. Varm olje i en stor stekepanne eller wokpanne, og fres raskt før du tilsetter kjøtt. Stek til kjøttet er gyllent.

3

Bland inn currypaste med kjøttet før du tilsetter kokosmelk, fiskesaus, saften av lime og wokmiks. La det steke i noen minutter slik at grønnsakene fortsatt er sprø.

4

Server mild currywok med svinekjøtt og ris. Topp med limebåter, korianderblader og cashewnøtter.

Ønsker du en sterkere variant beholder du frøene i chilien og tilsetter mer currypaste.

Foto:

Silje Feiring