Fiskesuppe
Eyvind Hellstrøm

Fiskesuppe

30 minLett
kr 467,00
4 porsjonerkr 92,30 per porsjon
Gode råvarer gjør det enkelt å lage raske, men smakfulle middager!

3 stkGul løk
2 stkFennikel, frisk
3 stkGulrøtter
2 stkChilipepper, rød
0,5 kgTomater
2 kgBlåskjell
1 ssOlivenolje, extra virgin
400 gFersk torskefilet, uten skinn
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Skjær løk, fennikel, gulrot og chili i små terninger.

2

Varm litt olivenolje i en stor kasserolle. Tilsett først løk, så fennikel, gulrot og chili. La det surre noen min.

3

Skjær opp tomater og kjør til saus med en stavmikser. Sil sausen over grønnsaken og kok opp.

4

Vask og rens blåskjell. Fres dem på sterk varme i en stor kasserolle til skjellene åpner seg.

5

Sil av kraften og tilsett blåskjellkraften i suppen. Kjør suppen med en stavmikser.

6

Smak suppen til med litt pepper, og evt. litt salt.

7

Trekk torskefileten i lettsaltet vann i ca. 40 sekunder. Fordel torsken og blåskjellene i tallerkener og øs over suppen.

Foto:

Stian Broch