Fiskesuppe

fra Eyvind Hellstrøm

Til 4 porsjoner

3 stk gul løk
2 stk fennikel, frisk
3 stk gulrot, normal størrelse
2 stk chilipepper, rød
0,5 kg tomat
2 kg blåskjell
1 ss ekstra virgin olivenolje
400 g torskefilet, fersk
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Gode råvarer gjør det enkelt å lage raske, men smakfulle middager!

  1. Skjær løk, fennikel, gulrot og chili i små terninger.
  2. Varm litt olivenolje i en stor kasserolle. Tilsett først løk, så fennikel, gulrot og chili. La det surre noen min.
  3. Skjær opp tomater og kjør til saus med en stavmikser. Sil sausen over grønnsaken og kok opp.
  4. Vask og rens blåskjell. Fres dem på sterk varme i en stor kasserolle til skjellene åpner seg.
  5. Sil av kraften og tilsett blåskjellkraften i suppen. Kjør suppen med en stavmikser.
  6. Smak suppen til med litt pepper, og evt. litt salt.
  7. Trekk torskefileten i lettsaltet vann i ca. 40 sekunder. Fordel torsken i tallerkener og øs over suppen.

kolonial.no/oppskrifter/2309-hellstrom-fiskesuppe/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.