Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

1 t 10 min
15 min forarbeid
Lett
Pepperbiff
g okse, indrefilet
ss hvit pepper, malt
ss pepper, hel, grovknust
fedd hvitløk
ss smør, til steking
ss ekstra virgin olivenolje, til steking
Sjalottløkkrem
stk sjalottløk
kg salt, havsalt
g smør
ss crème fraîche
klype salt, havsalt
klype pepper, m/kvern
Smørdampede asaprgesbønner
g aspargesbønner
ss smør
stk sjalottløk
klype salt, havsalt
klype pepper, m/kvern
Potetgull
stk mandelpotet
l soyaolje
klype salt, havsalt

Pepperbiff med sprø hjemmelaget potetchips, smørdampede aspargesbønner og sjalottløkkrem, et herremåltid!


Pepperbiff

  1. Knus hel pepper i en morter.
  2. Varm en panne med olivenolje og smør.
  3. Vend biffene i knust pepper og legg dem i den varme pannen og tilsett fire hele, uskrelte hvitløkfedd. Strø over litt salt. Stek biffene i fire-fem min. på begge sider.
  4. Stek dem videre i ovn på 180 grader i fem min.
  5. Ta biffene ut av pannen. La dem hvile i fem min., hold dem varme.
  6. Server pepperbiffen med sjalottløk, smørdampede aspargesbønner og potetgull.

Sjalottløkkrem

  1. Skjær tuppen på sjalottløkene og ta av det ytterste laget. Hell grovt salt i en jerngryte, legg i sjalottløken og dekk med salt.
  2. Sett gryten i oven på 180 grader i ca. 40 min.
  3. Ta løken ut av saltet. Press løken ut av skallet og knus den med gaffel i en kasserolle.
  4. Tilsett hvitvin og kok inn. Rør inn smør, créme fraîche, salt og pepper.

Smørdampede aspargesbønner

  1. Rens bønnene ved å skjære av endene.
  2. Kok dem i saltet vann i 2-3 min.
  3. Avkjøl dem raskt i kaldt vann slik at de beholder den grønne fargen.
  4. Varm opp litt smør i en kjele og varm opp aspargesbønnene. Tilsett finhakket sjalottløk, og smak til med salt og pepper.

Potetgull

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, med en mandolin om du har.
  2. Skyll potetene i vann og tørk dem godt med et kjøkkenpapir.
  3. Varm opp oljen i en kasserolle med høye kanter.
  4. Ha potetskivene i oljen og friter dem til de er gylne og sprø. Ikke friter alle på engang.
  5. Legg dem over på et kjøkkenpapir og dryss salt over med en gang.

Foto: Stian Broch

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Storfe Indrefilet
Bytt Allerede i handlekurven ca. 310 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvit Pepper
Allerede i handlekurven Malt, 13 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hel Sort Pepper
Bytt Allerede i handlekurven 21 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hellstrøm Ekstra Virgin Olivenolje
Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Sjalottløk
Allerede i handlekurven I nett, Frankrike, 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Crème Fraîche
Bytt Allerede i handlekurven Lett 18%, 300 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Produktbilde
0 stk Aspargesbønner
Allerede i handlekurven Kenya, 150 g
kr.
Produktbilde
0 stk Mandelpotet
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Soyaolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten