Pepperbiff med sjalottløkkrem
Eyvind Hellstrøm

Pepperbiff med sjalottløkkrem

1 t 10 minLett
kr 762,40
4 porsjonerkr 155,85 per porsjon
Pepperbiff med sprø hjemmelaget potetchips, smørdampede aspargesbønner og sjalottløkkrem, et herremåltid!

Pepperbiff
800 gOkse, indrefilet
2 ssHvit Pepper, malt
2 ssPepper, hel, grovknust
4 feddHvitløk
1 ssMeierismør, til steking
1 ssOlivenolje, extra virgin, til steking
Sjalottløkkrem
8 stkSjalottløk
1 kgSalt, havsalt
25 gMeierismør
2 ssCreme fraiche
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
2 dlHvitvin
Smørdampede asaprgesbønner
400 gAspargesbønner, fersk
2 ssMeierismør
1 stkSjalottløk
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Potetgull
8 stkMandelpotet
1 lSoyaolje
3 klypeSalt, havsalt
Instruksjoner
1

Sjalottløkkrem; Skjær tuppen på sjalottløkene og ta av det ytterste laget. Hell grovt salt i en jerngryte, legg i sjalottløken og dekk med salt. Sett gryten i oven på 180 grader i ca. 40 min. Ta løken ut av saltet. Press løken ut av skallet og knus den med gaffel i en kasserolle. Tilsett hvitvin og kok inn. Rør inn smør, créme fraîche, salt og pepper.

2

Pepperbiff; Knus hel pepper i en morter. Varm en panne med olivenolje og smør. Vend biffene i knust pepper og legg dem i den varme pannen og tilsett fire hele, uskrelte hvitløkfedd. Strø over litt salt. Stek biffene i fire-fem min. på begge sider. Stek dem videre i ovn på 180 grader i fem min. Ta biffene ut av pannen. La dem hvile i fem min., hold dem varme.

3

Smørdampede aspargesbønner; Rens bønnene ved å skjære av endene. Kok dem i saltet vann i 2-3 min. Avkjøl dem raskt i kaldt vann slik at de beholder den grønne fargen.Varm opp litt smør i en kjele og varm opp aspargesbønnene. Tilsett finhakket sjalottløk, og smak til med salt og pepper.

4

Potetgull; Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, med en mandolin om du har. Skyll potetene i vann og tørk dem godt med et kjøkkenpapir. Varm opp oljen i en kasserolle med høye kanter. Ha potetskivene i oljen og friter dem til de er gylne og sprø. Ikke friter alle på engang. Legg dem over på et kjøkkenpapir og dryss salt over med en gang.

5

Server pepperbiffen med sjalottløk, smørdampede aspargesbønner og potetgull.

Foto:

Stian Broch