Minestronesuppe

fra Eyvind Hellstrøm

Til 4 porsjoner

Ingredienser
1 dl ekstra virgin olivenolje
2 stk squash, i biter
2 stk gulrot (økologisk), finhakket i små terninger
4 stilk stangselleri
1 stk purreløk, i biter
1 stk gul løk
1 stk sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss tomatpuré
1 dl hvitvin
1 l kyllingkraft
1 stk tomater, hakkede
2 stk poteter, skrelt i biter
1 håndfull basilikum, fersk
1 håndfull mynte, frisk
0,5 ts hvit pepper, malt
4 ss smør, kaldt
0,5 stk lime
200 g bønner, hvite
1 pk aspargesbrokkoli topper
100 g sukkererter
1 pk aspargesbønner
8 stk cherrytomater
Pesto
1 stk basilikum, fersk
3 dl olivenolje
3 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner
25 g parmesan, revet

Tilbredningstid: 1 time og 15 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Middels

Minestronesuppe er en klassikker på det italienske kjøkkenet, prøv Hellstrøm sin vri!

Minestronesuppe

  1. Varm opp 1 dl olivenolje i en stor kjele på lav varme. Tilsett squash, gulrot, selleri, purre, løk og hvitløk. Fres grønnsakene uten at de tar farge, ca. 10 min., rør hele tiden.
  2. Ha i tomatpuré og fortsett å frese et par minutter. Tilsett hvitvin og sett opp varmen, kok inn halvparten.
  3. Ha i kyllingkraft, tomat og poteter. Sett ned varmen, la det små koke i ca. 30 min.
  4. Ta kjelen av varmen og tilsett mynte- og basilikumblader. Smak til med salt og pepper, la det trekke i 20 min.
  5. Sil suppen. Kok opp suppen og la den koke i 10 min. på middels varme.Tilsett smør eller olivenolje og visp med en stavmikser. Smak til suppen med limesaft. Tilsett kokte hvite bønner i suppen, behold noen til pynt.
  6. Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønner, sukkererter i et par min., så ha dem i kaldt vann.
  7. Skjær sukkerertene i passende biter og del aspargesen i mindre biter. Varm opp grønnsakene.
  8. Fordel grønnsakene i suppen og legg opp i varme suppeskåler. Pynt suppen med grønnsaker, tomater og friske urter.

Server gjerne med pesto og revet parmesan ved siden av suppen.


Pesto

  1. Ha basilikum, olje og hakket hvitløk i en blender og kjør på full hastighet.
  2. Tilsett pinjekjerner og parmesan. Kjør det raskt sammen.
  3. Hell pestoen over i en tett beholder og oppbevar kjølig.

kolonial.no/oppskrifter/2313-minestronesuppe/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.