Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

3 t 30 min
10 t forarbeid
Middels
Juleribbe
kg ribbe
g pepper, hel, grov kvernet
g salt, havsalt
stk hvitløk
håndfull svisker, til pynt
Tilbehør
g medisterkaker
g medisterpølse
Brun saus
ss smør
ss hvetemel, siktet
dl kjøttbuljong
dl matfløte
ts salt, havsalt
ts pepper, m/kvern
Surkål
g hodekål
stk eple, grønne, i terninger
ss sjalottløk, finhakket
stk hvitvin, tørr
ss honning
klype salt, havsalt
klype pepper, m/kvern
ts karve
klype spisskummin
ss einerbær
ss smør, til steking
Potet
kg poteter
ss kruspersille, frisk, finhakket
ss smør
Tyttebærsyltetøy
g tyttebærsyltetøy
Stekte epler
stk eple, grønne
ss smør, til steking

Hellstrøm sin kjente oppskrift på den perfekte, sprø juleribben!


Juleribbe

  1. Snitt svoren med en skarp kniv. Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn. La ribben stå kjølig i to døgn.
  2. Sett oven på 150 grader. Legg ribben med svoren opp i en langpanne, legg en tallerken eller en skål under ribben slik at den blir høyere på midten. Fyll på med en liter vann. Sett ribben inn i oven og la den steke i 3,5 timer. Hell på vann underveis. Sett opp ovnen til 200 grader den siste halvtimen.
  3. La ribben få hvile i 20 minutter før du skjærer den opp. Sil av kraften og server den ved siden av ribben.
  4. Server med medisterkaker, medisterpølser, brun saus, poteter, rørte tyttebær, stekte epler, rødkål og surkål.

Poteter

  1. Vask potetene godt. Legg dem i kokende lettsaltet vann. La potetene småkoke i ca. 12-15 minutter.
  2. Hell av vannet, og skrell potetene mens de er varme.
  3. Tilsett smør og hakket persille i potetene rett før servering. 

Brun saus

  1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft og rør godt. La sausen småkoke i cirka 10 minutter.
  2. Tilsett fløte, og smak til med salt og pepper.

Surkål

  1. Skjær kålen i fine strimler. Kutt opp epler i terninger. Finhakk sjalottløken.
  2. Ha smør i en stor kjele (bruk gjerne ribbefett i stedet for smør), tilsett finstrimlet kål og rør godt rundt slik at det ikke blir brunt.
  3. Ha i epleterningene og sjalottløken, fortsett å røre hele tiden. Skru opp varmen mot slutten, for å få ut væsken av kålen.
  4. Tilsett deretter en halvflaske med hvitvin, honning, salt, pepper, kavre, kummin og knuste einebær.

Stekte epler

  1. Vask eplene, fjern kjernen og del eplene i båter.
  2. Stek eplene i smør i en varm panne til de har fått fin farge, cirka 2-4 minutter på hver side.

Foto: Stian Broch

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Økologisk Flatribbe
Bytt Allerede i handlekurven Strøm-Larsen, Halstenshov Gård, ca. 3 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Hel Sort Pepper
Bytt Allerede i handlekurven 21 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk Svisker
Bytt Allerede i handlekurven Prima, 227 g
kr.
Produktbilde
0 stk Medisterkaker
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Produktbilde
0 stk Medisterpølse Kokte
Utilgj. Allerede i handlekurven Strøm-Larsen, 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvetemel Siktet
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Boks, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Klar kjøttbuljong
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Terninger, 8 l
kr.
Produktbilde
0 stk Matfløte
Bytt Allerede i handlekurven 0,3 l
kr.
Produktbilde
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hodekål
Allerede i handlekurven Norge, 1 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Epler, grønne, 4 pk
Bytt Allerede i handlekurven Granny Smith, Italia, 750 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sjalottløk
Allerede i handlekurven I nett, Frankrike, 200 g
kr.
Produktbilde
0 stk Solsikkehonning
Bytt Allerede i handlekurven 350 g
kr.
Produktbilde
0 stk Karve
Allerede i handlekurven 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Spisskummen
Basisvare Allerede i handlekurven Malt, 62 g
kr.
Produktbilde
0 stk Einebær
Allerede i handlekurven 41 g
kr.
Produktbilde
0 stk Nypoteter Solist
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Kruspersille Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Tyttebærsyltetøy Hjemmelaget
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten