Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

3 t 30 min
10 t forarbeid
Middels
Juleribbe
kg tynnribbe
g pepper (hel), grov kvernet
g salt
stk hvitløk
håndfull svisker, til pynt
Tilbehør
g medisterkaker
g medisterpølse
Brun saus
ss smør
ss hvetemel
dl kjøttbuljong
dl matfløte
ts salt
ts pepper
Surkål
g hodekål
stk grønt eple, i terninger
ss sjalottløk, finhakket
stk hvitvin, tørr
ss honning
klype salt
klype pepper
ts karve
klype spisskummin
ss einerbær
ss smør, til steking
Potet
kg poteter
ss persille, finhakket
ss smør
Tyttebærsyltetøy
g tyttebærsyltetøy (fryst)
Stekte epler
stk grønne epler
ss smør, til steking

Hellstrøm sin kjente oppskrift på den perfekte, sprø juleribben!


Juleribbe

  1. Snitt svoren med en skarp kniv. Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn. La ribben stå kjølig i to døgn.
  2. Sett oven på 150 grader. Legg ribben med svoren opp i en langpanne, legg en tallerken eller en skål under ribben slik at den blir høyere på midten. Fyll på med en liter vann. Sett ribben inn i oven og la den steke i 3,5 timer. Hell på vann underveis. Sett opp ovnen til 200 grader den siste halvtimen.
  3. La ribben få hvile i 20 minutter før du skjærer den opp. Sil av kraften og server den ved siden av ribben.
  4. Server med medisterkaker, medisterpølser, brun saus, poteter, rørte tyttebær, stekte epler, rødkål og surkål.

Poteter

  1. Vask potetene godt. Legg dem i kokende lettsaltet vann. La potetene småkoke i ca. 12-15 minutter.
  2. Hell av vannet, og skrell potetene mens de er varme.
  3. Tilsett smør og hakket persille i potetene rett før servering. 

Brun saus

  1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft og rør godt. La sausen småkoke i cirka 10 minutter.
  2. Tilsett fløte, og smak til med salt og pepper.

Surkål

  1. Skjær kålen i fine strimler. Kutt opp epler i terninger. Finhakk sjalottløken.
  2. Ha smør i en stor kjele (bruk gjerne ribbefett i stedet for smør), tilsett finstrimlet kål og rør godt rundt slik at det ikke blir brunt.
  3. Ha i epleterningene og sjalottløken, fortsett å røre hele tiden. Skru opp varmen mot slutten, for å få ut væsken av kålen.
  4. Tilsett deretter en halvflaske med hvitvin, honning, salt, pepper, kavre, kummin og knuste einebær.

Stekte epler

  1. Vask eplene, fjern kjernen og del eplene i båter.
  2. Stek eplene i smør i en varm panne til de har fått fin farge, cirka 2-4 minutter på hver side.

Foto: Stian Broch

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Strøm-Larsen Tynnribbe/Flatribbe Strøm-Larsen, 4 kg Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Toro Hel Sort Pepper 21 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Toro Havsalt Med Kvern, 150 g Basisvare Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk 3pk, 100 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Sunsweet Svisker 500 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Strøm-Larsen Medisterkaker Strøm-Larsen, 500 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Strøm-Larsen Medisterpølser Kokte Strøm-Larsen, 500 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Tine Ekte Meierismør 500 g Basisvare Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Møllerens Hvetemel Siktet, 1 kg Basisvare Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Maggi Klar kjøttbuljong Terninger, 8 l Basisvare Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Tine Matfløte 0,3 l Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Santa Maria Tellicherry pepper Med kvern, 70 g Basisvare Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Hodekål 1 stk Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Eple, grønn Granny Smith, Italia, 1 stk Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Sjalottløk I nett, 200 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Honningsentralen Solsikkehonning 350 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Toro Karve 20 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Toro Spisskummen Malt, 62 g Basisvare Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Toro Einebær 41 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Potet Amandine Koking, Helsteking, 2,5 kg Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Kruspersille Gourmet Frisk i Pose, 20 g Allerede i handlekurven kr.
Produktbilde
0 stk Nora Tyttebærsyltetøy Rørte, frosset, 280 g Utilgj. Allerede i handlekurven kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten