Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

40 min
10 min forarbeid
Lett
Lutefisk med bacon
kg lutefisk
ss salt, havsalt, riktig mengde?
g bacon
håndfull gressløk, frisk
Saus
dl matfløte
g smør
ss hvetemel, siktet
ss sennep
ss sennep, dijon
ss worcestershire-saus
stk sitron
klype cayennepepper
g smør
klype salt, havsalt
klype hvit pepper, malt
Ertestuing
pk erter, frosne
g smør
klype salt, havsalt
klype hvit pepper, malt
Poteter
kg poteter
håndfull kruspersille, frisk, finhakket
ss smør

Lutefisk hører med til norsk jul. Denne versjonen serveres med sennepssaus, ertestuing og bacon.


Lutefisk

Start med sausen.

  1. Varm opp fløtemelken. Bland smør og hvetemel og litt salt til jevning. Rett før oppkok blander du inn jevningen. La det koke noen min. mens du rører kraftig med en visp.
  2. Sil sausen over i en annen kasserolle. Tilsett sennep, dijonsennep, worcestersaus, saften av 1 sitron og kajennepepper. Rør inn 50 gram smør for å gjøre sausen ekstra glatt og velsmakende. Smak til med salt og pepper.
  3. Del lutefisken i porsjonsstykker, og beregn gode biter per person. Legg fisken i glassform med lokk. Salt fisken godt med fingersalt. Sett på lokket og sett formen inn i ovnen på 180 grader i ca. 20 min.
  4. Stek baconterninger sprø og gyllenbrune og bland inn en bunt finhakket gressløk i baconfettet like før servering.
  5. Fisken må renne godt av før servering, den skal være fast. Server sammen med bacon, baconfett, sennepssaus, ertestuing og poteter.

Ertestuing

  1. Kok frosne erter i lettsaltet vann i 1 min.
  2. Ha de varme ertene over i en blender. Tilsett smør, og kjør til en glatt og fin puré.
  3. Smak til med salt og hvit pepper.

Poteter

  1. Vask potetene godt. Legg dem i kokende lettsaltet vann. La potetene småkoke i ca. 12-15 minutter.
  2. Hell av vannet, og skrell potetene mens de er varme.
  3. Tilsett smør og hakket persille i potetene rett før servering. 

Foto: Stian Broch

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Godehav Lutefisk Filet Vakuum
Bytt Allerede i handlekurven ca. 1,25 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Bacon
Bytt Allerede i handlekurven 130 g
kr.
Produktbilde
0 stk Gressløk Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Lett Matfløte 10%
Bytt Allerede i handlekurven 0,3 l
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvetemel Siktet
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Boks, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Pølsesennep
Bytt Allerede i handlekurven 490 g
kr.
Produktbilde
0 stk Dijon Sennep
Bytt Allerede i handlekurven 380 g
kr.
Produktbilde
0 stk Worcestershire Sauce
Allerede i handlekurven 150 ml
kr.
Produktbilde
0 stk Sitroner
Bytt Allerede i handlekurven Spania, 2 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Kajennepepper
Allerede i handlekurven Tørr, 62 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hvit Pepper
Allerede i handlekurven Malt, 13 g
kr.
Produktbilde
0 stk Erter
Allerede i handlekurven 350 g
kr.
Produktbilde
0 stk Nypoteter Folva
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Kruspersille Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten