Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

1 t
2 t 15 min forarbeid
Lett
g laksefilet
ss salt, havsalt
ss sukker
ts hvit pepper, malt, grovhakket
Pannering
ss sennep, grov, svensk, butte om vi har
ss sennep, dijon
ss sukker
ss soyasaus
ts ingefær (malt)
ts nellik (malt)
ts pepper, m/kvern, (malt)
stk eggeplomme
ts brødskive, brødkrumme (lage)
håndfull dill, frisk
Grønnkålsalat
g hodekål
stk gul løk
stk fiken, ferske
stk eple, røde
dl crème fraîche
dl majones
dl valnøtter, ristet
klype salt, havsalt
klype pepper, m/kvern
stk fiken, ferske, i båter til pynt
stk vårløk, skåret i tynne skiver på skrå
håndfull kjørvel
stk reddik
Fløtegratinerte poteter
dl kremfløte
dl melk, lett
fedd hvitløk
klype muskatnøtt, malt
ts hvit pepper, malt
stk poteter
klype salt, havsalt
Stekte epler
stk eple, grønne
ss smør, til steking

Kombinasjonen mellom det søte og salte gjør denne panerte laksen til noe utenom det vanlige!


Stekt krydderlaks

  1. Gni inn kjøttsiden av laksen med salt, sukker og pepper. Pakk inn laksen i plastfolie og legg den et par timer i kjøleskap.
  2. Tørk av laksen og legg den med skinnsiden ned i en ildfast form.
  3. Bland alle ingrediensene til panering utenom brødkrumme. Fordel blanding over fisken og strø over brødkrum.
  4. Stek fisken på 225 grader i ca. 15 min. til fisken har fått en fin og gylle farge.
  5. Pynt med dill før servering. Server med grønnkålsalat, stekte epler og fløtegratinerte poteter.

Grønnkålsalat

  1. Vask kålen og skjær den i tynne strimler. Skjær løk, eplet og fiken i små biter.
  2. Rør sammen créme fraîche og majones i en bolle, tilsett kål, løk, fiken, valnøtter og eple. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg opp på et fat og pynt med fiken i båter, vårløk, kjørvel og tynn skiver med reddiker.

Stekte epler

  1. Vask eplene, fjern kjernen og del eplene i båter.
  2. Stek eplene i smør i en varm panne til de har fått fin farge, cirka 2-4 minutter på hver side.

Fløtegratinerte poteter

  1. Kok opp fløte og melk med hvitløk. Tilsett revet muskat og nykvernet pepper.
  2. Skrell og skiv potetene. (Bruk mandolin eller kniv til å skjære passe tykke og jevne skiver).
  3. Kok potetskivene i fløtemelken i ca. 8-10 min. Skivene skal være møre, men hele. Smak til med litt salt.
  4. Hell poteter og fløtemelk over i en ildfast form og stek videre i ovn på 120 grader i ca. 1 time til den har blitt gyllenbrun.

Foto: Stian Broch

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Laksefilet
Bytt Allerede i handlekurven 2 x 125g, 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sukker
Basisvare Allerede i handlekurven 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Hvit Pepper
Allerede i handlekurven Malt, 13 g
kr.
Produktbilde
0 stk Grov Sennep
Bytt Allerede i handlekurven 275 g
kr.
Produktbilde
0 stk Dijon Sennep
Bytt Allerede i handlekurven 380 g
kr.
Produktbilde
0 stk Soyasaus
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 500 ml
kr.
Produktbilde
0 stk Ingefær
Allerede i handlekurven Malt, 15 g
kr.
Produktbilde
0 stk Nellik Malt
Allerede i handlekurven 10 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Produktbilde
0 stk Frokostegg Fra Frittgående Høner
Bytt Allerede i handlekurven Str L, 6 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Gourmet Grovbrød
Bytt Allerede i handlekurven Oppskåret, 670 g
kr.
Produktbilde
0 stk Dill Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hodekål
Allerede i handlekurven Norge, 1 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Gul Løk
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 4 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Fiken
Allerede i handlekurven Tyrkia, 4 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Pink Lady Epler, 6 stk
Bytt Allerede i handlekurven Chile, 900 g
kr.
Produktbilde
0 stk Crème Fraîche
Bytt Allerede i handlekurven Lett 18%, 300 g
kr.
Produktbilde
0 stk Majones
Bytt Allerede i handlekurven Lett, 170 g
kr.
Produktbilde
0 stk Valnøttkjerner
Bytt Allerede i handlekurven 200 g
kr.
Produktbilde
0 stk Vårløk i Bunt
Allerede i handlekurven Norge, 150 g
kr.
Produktbilde
0 stk Kjørvel Gourmet
Utsolgt Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Reddik
Allerede i handlekurven Norge, 130 g
kr.
Produktbilde
0 stk Kremfløte
Bytt Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Produktbilde
0 stk TineMelk Lett
Bytt Allerede i handlekurven 1,75 l
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk Muskatnøtt
Allerede i handlekurven Malt, 10 g
kr.
Produktbilde
0 stk Nypoteter Solist
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Epler, grønne, 4 pk
Bytt Allerede i handlekurven Granny Smith, Italia, 750 g
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 500 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten