Legg til varer underveis i uken
Legger du til varer litt og litt gjennom uka er nesten hele jobben gjort når du skal legge inn neste bestilling
500 g | Fersk laksefilet | |
2 ss | Salt, havsalt | |
1 ss | Sukker | |
1 ts | Hvit Pepper, malt, grovhakket | |
Pannering | ||
1 ss | Grov sennep, svensk, butte om vi har | |
1 ss | Dijonsennep | |
2 ss | Sukker | |
0,5 ss | Soyasaus | |
0,5 ts | Ingefær (malt) | |
0,5 ts | Nellik (malt) | |
0,5 ts | Pepper, med kvern, (malt) | |
1 stk | Eggeplomme | |
1 ts | Griljermel/paneringsmel, brødkrumme (lage) | |
1 håndfull | Dill, frisk | |
Grønnkålsalat | ||
300 g | Hodekål | |
1 stk | Gul løk | |
4 stk | Fiken, ferske | |
1 stk | Eple, røde | |
1,5 dl | Creme fraiche | |
0,5 dl | Majones | |
2 dl | Valnøtter, ristet | |
1 klype | Salt, havsalt | |
1 klype | Pepper, med kvern | |
4 stk | Fiken, ferske, i båter til pynt | |
1 stk | Vårløk, skåret i tynne skiver på skrå | |
1 håndfull | Kjørvel | |
3 stk | Reddik, ferske | |
Fløtegratinerte poteter | ||
3 dl | Kremfløte | |
2 dl | Melk, lett | |
1 fedd | Hvitløk | |
1 klype | Muskatnøtt, malt | |
0,5 ts | Hvit Pepper, malt | |
8 stk | Poteter | |
1 klype | Salt, havsalt | |
Stekte epler | ||
1 stk | Eple, grønne | |
1 ss | Meierismør, til steking |
Stekt krydderlaks
Gni inn kjøttsiden av laksen med salt, sukker og pepper. Pakk inn laksen i plastfolie og legg den et par timer i kjøleskap.
Tørk av laksen og legg den med skinnsiden ned i en ildfast form.
Bland alle ingrediensene til panering utenom brødkrumme. Fordel blanding over fisken og strø over brødkrum.
Stek fisken på 225 grader i ca. 15 min. til fisken har fått en fin og gylle farge.
Pynt med dill før servering. Server med grønnkålsalat, stekte epler og fløtegratinerte poteter.
Grønnkålsalat
Vask kålen og skjær den i tynne strimler. Skjær løk, eplet og fiken i små biter.
Rør sammen créme fraîche og majones i en bolle, tilsett kål, løk, fiken, valnøtter og eple. Smak til med salt og pepper.
Legg opp på et fat og pynt med fiken i båter, vårløk, kjørvel og tynn skiver med reddiker.
Stekte epler
Vask eplene, fjern kjernen og del eplene i båter.
Stek eplene i smør i en varm panne til de har fått fin farge, cirka 2-4 minutter på hver side.
Fløtegratinerte poteter
Kok opp fløte og melk med hvitløk. Tilsett revet muskat og nykvernet pepper.
Skrell og skiv potetene. (Bruk mandolin eller kniv til å skjære passe tykke og jevne skiver).
Kok potetskivene i fløtemelken i ca. 8-10 min. Skivene skal være møre, men hele. Smak til med litt salt.
Hell poteter og fløtemelk over i en ildfast form og stek videre i ovn på 120 grader i ca. 1 time til den har blitt gyllenbrun.
Foto:
Stian Broch
1 Store Egg Fra Frittgående Høner