Rask fiskesuppe med ostesmørbrød
Silje Feiring

Rask fiskesuppe med ostesmørbrød

15 minLett
kr 368,10
4 porsjonerkr 50,25 per porsjon
Lag en superkjapp tomatsuppe med torsk og sprøtt ostesmørbrød til middag!

Suppe
1 stkGul løk, finhakket
2 feddHvitløk, finhakket
1 ssSolsikke/raps/stekeolje, til steking
400 gTomater, hakkede
6 dlFiskebuljong
4 stkFersk torskefilet, uten skinn
1 tsPepper, med kvern
1 tsSalt, havsalt
1 tsSukker
Ostesmørbrød
0,5 stkBrød
1 stkSkivet ost
1 ssOregano, tørket
Til servering
1 håndfullTimian, frisk
Instruksjoner
1

Tin fisken og forvarm ovnen til 200 grader

2

Finhakk løk og hvitløk, fres raskt i olje i en passe stor gryte før du tilsetter hakkede tomater og buljong. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.

3

Imens suppen koker legger du ostesmørbrødene; Fordel ost og krydder over skivene og stek til gylne og sprø. Del på tvers hvis du ønsker.

4

Del fisken i terninger og bruk en stavmikser til å kjøre suppen til ønsket konsistens. Tilsett fisketerninger, krydder og la det trekke i noen minutter.

5

Topp med frisk timian og ferdigstekte ostesmørbrød

6

PS: ønsker du mer smak på ostesmørbrødene er det bare å toppe med favorittkrydderet!

Foto:

Silje Feiring