Pizza med karamellisert løk
Osteriet

Pizza med karamellisert løk

30 minLett
kr 373,20
4 porsjonerkr 86,72 per porsjon
Sprø pizzabunn, spekeskinke og karamellisert løk. Enkelt og godt!

Pizzadeig
4 dlHvetemel, siktet
25 gGjær, fersk
2 ssOlivenolje, liten
1 dlVann, lunkent
Pizzafyll
200 gRødløk
1 ssMargarin, blokk
1 ssBuljongpulver Lys
0,5 dlVann
200 gRevet ost
4 stkSpekeskinke, skiver
Instruksjoner
1

Bland hvetemel og tørrgjær i en bolle. Tilsett salt, olivenolje og lunkent vann. Om deigen blir for tørr tilsett litt mer vann.

2

Elt deigen godt sammen. Dekk bakebollen med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og la den heve på et lunt sted. La deigen heve i ca. 30 minutter.

3

Rens rødløk og skjær den i tynne skiver. Stek den gyllen og myk i pannen sammen med litt smør. Tilsett buljongpulver, vann og sukker. La det surre i ca. ti minutter.

4

Sett ovnen på høyeste temperatur. Har du en pizzastein, setter du denne inn i ovnen nå. Del deigen i to like store deler. Kjevle dem ut veldig tynt. Ha bunnene over på bakepapirkledde stekeplater. Bruker du pizzastein, legger du pizzabunnen på bakepapir på en fjøl eller pizzaspade, før fyllet legges på. Strø ost jevnt på bunnene. Fordel den karamelliserte løken over osten.

5

Stek pizzaen – en av gangen - i glovarm ovn i noen minutter. Følg med, kantene skal være brune og sprø, osten gyllen og det tar ikke mer enn ti minutter. Server pizzaen med spekeskinke.

Foto:

Osteriet