Sweet chili-laks med ris

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Laks
4 stk laksefilet
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
2 ss rapsolje
Sweet chili dressing
1 dl sweet chili-saus
1 håndfull cashewnøtter uten salt, grovhakket
1 håndfull koriander, frisk, grovhakket
0,5 stk lime, saften av
1 ss sesamfrø, med skall
Til servering
260 g basmatiris
0,5 stk lime, i båter

Tilbredningstid: 15 min
Forarbeid: 5 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Utrolig enkel, smakfull og kjapp middag! Kombinasjonen med sweet chili saus, laks og ris vil falle i smak hos hele familien.

Kok ris etter anvisning på pakken.

  1. Bland sammen sweet chili saus, cashewnøtter, limesaft, sesamfrø og grovhakket koriander. Sett til side.
  2. Krydre laksen med salt og pepper, varm olje i en passe stor panne og stek laksen på begge siden til den er gjennomstekt.
  3. Legg laksefilet over ferdigkokt ris, pensle med sweet chili saus og topp gjerne med litt ekstra koriander. Server med limebåter.

PS: Prøv deg frem med sweet chili saus, vi har alle unike smaksløker:)


kolonial.no/oppskrifter/2337-spoon-sweet-chili-laks-med-ris/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.