Jule-panna cotta
Silje Feiring

Jule-panna cotta

30 minLett
kr 197,40
4 porsjonerkr 25,22 per porsjon
Panna cotta med smak av jul. Denne desserten vil garantert falle i smak!

Panna cotta
3 stkGelatinplater
0,5 stkVaniljestang
5 dlKremfløte
0,7 dlSukker
Appelsinsaus
2 stkAppelsin, saften av
1 tsPotetmel
2 tsSukker
Pepperkakecrumble
50 gPepperkaker
1 ssMeierismør
Instruksjoner
1

Panna cotta: Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5-7 minutter. Skyll godt i kaldt vann og klem ut vannet. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. I en kjele blander du sammen fløte og sukker, tilsett frøene og vaniljestangen og kok forsiktig opp. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinplatene. Hell over i 4 serveringsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.

2

Appelsinsaus: Klem saften ut av appelsinene, og hell i en liten kjele. Tilsett potetmel la det putre til sausen tykner. Smak til med sukker. Avkjøl sausen og hell over de avkjølte panna cottaene rett før servering.

3

Pepperkakecrumble: Knus pepperkakene til små smuler, smelt smør og bland sammen. Avkjøl i kjøleskapet og strø over panna cottaene rett før servering.

4

Server jule-panna cotta toppet med pepperkakecrumble.

Foto:

Silje Feiring