Ovnsbakt laks med parmesanskorpe og brokkoli
Silje Feiring

Ovnsbakt laks med parmesanskorpe og brokkoli

25 minLett
kr 346,20
4 porsjonerkr 55,40 per porsjon
Denne ovnsbakte lakseretten er en enkel og rask hverdagsmiddag som omtrent lager seg selv i ovnen. Perfekt på travle dager hvor man ønsker å fylle opp med gode næringsstoffer.

300 gJasminris, løs
Brokkoliblanding
2 stkBrokkoli, fersk
2 ssOlivenolje, liten
2 tsSitroner, økologisk, saften av
1 feddHvitløk
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Dressing
10 gTimian, frisk
1 feddHvitløk
20 gKruspersille, fersk
0,5 tsSalt, havsalt
2 ssOlivenolje, liten
Laks
500 gFersk laksefilet
100 gParmesan, blokk, revet
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kok ris etter anvisning på pakken.

2

Vask, rens og del brokkoli i små buketter. Vend inn sammen med olivenolje, saften av sitron, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle.

3

Bland sammen timian, finkuttet hvitløk og persille, salt og olivenolje til en dressing.

4

Finn frem ett stekebrett og kle med bakepapir. Fordel brokkoliblandingen utover brettet, men gjør plass til laksefiletene i midten. Pensle filetene med dressingen og revet parmesan.

5

Stek midt i ovnen til laksen er gjennomstekt i ca 15 minutter. Ønsker du en gyllen skorpe kan du gjerne skru på grill det siste minuttet.

6

Server ovnsbakt laks med parmesanskorpe og brokkoli, og ris. Topp gjerne med sitronbåter.

Foto:

Silje Feiring