Kremet tomat- og potetsuppe
Silje Feiring

Kremet tomat- og potetsuppe

20 minLett
kr 156,40
4 porsjonerkr 28,36 per porsjon
Tomatsuppe er en sikker vinner, tilfører du potet får du en deilig mettende suppe. Topp med krutonger og urter!

6 stkMandelpotet, i terninger
1 stkGul løk, i terninger
2 ssMargarin, blokk
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
10 dlGrønnsakbuljong
400 gTomater, hakkede
2 dlKremfløte
1 pkKrutonger
1 håndfullKruspersille, fersk, grovhakket
Instruksjoner
1

Vask, rens og del løk og poteter.

2

Smelt smør i en gryte, tilsett løk og stek til den er blank. Legg i potet, salt, pepper og surr i pannen i noen minutter.

3

Tilsett buljong, kok opp og la det småputre til potetene er møre. Tilsett tomater og kjør suppen glatt med en stavmikser. La suppen småputre noen minutter.

4

Til slutt rører du inn fløten og lar suppen bli gjennomvarm.

5

Legg over i serveringsboller og topp med krutonger og grovahkket persille.

Foto:

Silje Feiring