Smuldrepai med bær

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 8 porsjoner

250 g blåbær, frosne
250 g bringebær, frosne
1 dl sukker
Smuldredeig
1,5 dl hvetemel, siktet
2 dl havregryn
4 ss sukker
100 g smør
Til servering
3 dl kesam med smak

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

En klassiker og verdens enkleste dessert! Perfekt når man plutselig får gjester.

Sett stekeovnen på 225 grader

  1. Bland frosne bær sammen med sukker, fordel over i en ildfast form.
  2. Så smuldrer du sammen smør, hvetemel, havregryn og sukker i en bolle.
  3. Strø deigen over bærene og stek i ca. 30 min til du har en gyllen og fin skorpe.

Server med vaniljekesam

TIPS: Bytt bær ut med hva du har tilgjengelig; fungerer kjempebra med rabarba eller epler. Kan også serveres med pisket krem eller vaniljeis.


kolonial.no/oppskrifter/2386-spoon-smuldrepai-med-baer/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.