Sjokoladekake med appelsin
Silje Feiring

Sjokoladekake med appelsin

1 tLett
kr 334,40
1 porsjonkr 108,78 per porsjon
Sjokolade og appelsin går utrolig godt sammen og denne kaken lager du lett:)

Kakebunn
150 gMeierismør, romtemperert
300 gSukker
3 stkEgg
2,5 dlAppelsinjuice
4 ssKakao
250 gHvetemel, siktet
3 tsBakepulver, stor
2 tsVaniljesukker
Glasur
2 dlKremfløte
1 dlSukker
200 gKokesjokolade, mørk, grovhakket
Pynt
1 stkAppelsin, i skiver
1 håndfullKokesjokolade, mørk, grovhakket
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 175 grader

2

Visp sukker og romtemperert smør til en lett smørkrem. Tilsett eggene, ett av gangen mens du visper lett. Tilslutt rører du forsiktig inn appelsinjuicen.

3

Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det tørre inn i det våte og bland godt sammen.

4

Hell røren i en smurt springform med bakepapir (ca. 24 cm) Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 min. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.

5

Imens kaken står i ovnen starter du med glasuren; Kok forsiktig opp fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst. Grovhakk sjokolade og legg over i en glassbolle. Hell over fløteblandingen og la det stå noen minutter før du rører lett sammen til enn glatt glasur.

6

Når kaken er ferdig avkjølt tar du den ut av formen legger på et fat og fordeler over glasuren. Grovhakk sjokoladen og strø over kaken, del appelsin i tynne skiver og pynt som du ønsker.

Foto:

Silje Feiring