Brokkolisalat med torskefilet
Eyvind Hellstrøm

Brokkolisalat med torskefilet

15 minLett
kr 559,00
4 porsjonerkr 69,47 per porsjon
Brokkolisalat og torskefilet med nøttedressing, både sunn og smakfull!

2 stkBrokkoli, fersk
600 gFersk torskefilet, uten skinn
50 gHasselnøtter
1 dlOlivenolje, extra virgin
0,5 dlHasselnøttolje
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
0,5 ssKarri
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
2 ssSherryeddik
2 feddHvitløk
1 stkSjalottløk
Instruksjoner
1

Skyll brokkoli og riv med rivjern.

2

Hakk hasselnøtter.

3

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bland dette sammen med olivenolje, hasselnøttolje, sitronsaft, sherryeddik, karri, salt og pepper.

4

Kutte torskefilet i terninger ca 2x2 cm og stekes (helst) i teflonpanne med noen dråper olje. Stek hasselnøttene sammen med torsken. Steketiden er ca 2 min.

5

Legg brokkolisalaten på en tallerken, deretter den stekte torsken og til slutt øs dressingen over fisken.