Soppsuppe med bacon og persille
Silje Feiring

Soppsuppe med bacon og persille

20 minLett
kr 195,50
4 porsjonerkr 39,57 per porsjon
En enkel og fyldig suppe proppfull av nydelige smaker.

1 stkGul løk
3 ssMargarin, blokk
500 gChampignon
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
6 dlKylling-/hønse-buljong
100 gBacon, skivet
3 dlKremfløte
20 gKruspersille, fersk, grovhakket
1 stkBrød, grovt, helt
Instruksjoner
1

Rens og grovhakk løk. Del sopp i småbiter, men ta til side en håndfull som brukes til topping senere.

2

Smelt smør i en passe stor gryte, tilsett løk og 3/4 av soppen. La det surre i gryten i ca. 6 minutter før du smaker til med salt og pepper. Tilsett buljong og la det småkoke i ca. 6 minutter til.

3

Mens suppen koker deler du bacon i terninger og steker sammen med soppen du tok til side. Hell av det overflødige fettet og legg over i en skål.

4

Tilsett fløte i suppen, gi det ett oppkok og kjører suppen glatt med en blender eller stavmikser til ønsket konsistens.

5

Server varmende soppsuppe toppet med bacon og persille, gjerne med brød på siden.

Foto:

Silje Feiring