Svinekoteletter med ovnsbakte poteter

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Poteter
6 stk poteter
2 ss olivenolje
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
Tomatsaus
400 g tomater, hakkede
4 dl grønnsakbuljong
1 ts sukker
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
1 ts oregano, tørket
1 pk rema frosne grønnsaker
Koteletter
4 stk svinekoteletter
2 ss smør
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern

Tilbredningstid: 35 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Saftige koteletter med ovnsbakte poteter og en tomatsaus med grønnsaker. En skikkelig middag!

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft

  1. Vask og rens potetene, del i passe store terninger og bland sammen med olivenolje, salt og pepper i en bolle. Fordel på stekebrettet og sett i ovnen og stek i 20-30 minutter. (Steketid varierer etter størrelsen på potetbitene) 
  2. Imens potetene står i ovnen lager du tomatsausen; varm hakkede tomater og tilsett 4 dl vann og en buljongterning i en stor stekepanne, smak til med sukker, salt, pepper og oregano. La det småputre i 5-7 minutter. Legg i grønnsakene og la de bli gjennomvarme. 
  3. Stek kotelettene helt til slutt; brun raskt i en varm stekepanne med smør i 2-3 minutter på hver side og krydre med salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la de ettersteke i ca 5 minutter til de er saftige og gjennomstekte. 

God middag!


kolonial.no/oppskrifter/2421-spoon-svinekoteletter-med-ovnsbakte-poteter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.