Biff med brokkolipanne
Silje Feiring

Biff med brokkolipanne

25 minLett
kr 463,20
4 porsjonerkr 93,61 per porsjon
Stek biffen mens grønnsakene står i ovnen, kjempegodt og enkelt.

600 gPoteter
1 stkGul løk, grovhakket
1 stkBrokkoli, fersk, i buketter og stilk
2 ssOlivenolje, liten
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
1 tsPaprikakrydder
Kjøtt
600 gYtrefilet, storfe, skiver
2 tsSalt, havsalt
2 tsPepper, med kvern
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
2 ssMeierismør
Rømmedressing
3 dlCreme fraiche
1 håndfullDill, frisk, grovhakket
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 200 grader, ta ut kjøttet og la det ligge i romtemperatur minst 30 minutter før steking.

2

Vask, rens og del poteter i båter, brokkoli i små buketter, grovhakk stilken og del løken i tynne skiver.

3

I en passe stor bolle blander du sammen brokkoli, løk, poteter og olivenolje. Legg over i en ildfast form og krydre med salt, pepper og paprikakrydder. Stek i ovnen i ca 15-20 minutter til potetene er møre.

4

Imens grønnsakene står i ovnen steker du kjøttet; krydre kjøttet med salt, pepper og brun på høy varme i olje. Skru ned varmen og tilsett smøret, bruk en skje til å øse smøret over kjøttet underveis i stekingen. Steketid avhenger av tykkelsen og hvor godt stekt du ønsker den. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile litt før du deler det i skiver.

5

Bland sammen rømmedressingen; creme fraiche og grovhakket dill.

6

Server saftig kjøtt med grønnsaker og rømmedressing.

Foto:

Silje Feiring