Biff med brokkolipanne

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

600 g poteter
1 stk gul løk, grovhakket
1 stk brokkoli, i buketter og stilk
2 ss olivenolje
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
1 ts paprikakrydder
Kjøtt
600 g ytrefilet, storfe, skiver
2 ts salt, havsalt
2 ts pepper, m/kvern
2 ss rapsolje
2 ss smør
Rømmedressing
3 dl crème fraîche
1 håndfull dill, frisk, grovhakket

Tilbredningstid: 25 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Stek biffen mens grønnsakene står i ovnen, kjempegodt og enkelt.


Forvarm ovnen til 200 grader, ta ut kjøttet og la det ligge i romtemperatur minst 30 minutter før steking. 

  1. Vask, rens og del poteter i båter, brokkoli i små buketter, grovhakk stilken og del løken i tynne skiver. 
  2. I en passe stor bolle blander du sammen brokkoli, løk, poteter og olivenolje. Legg over i en ildfast form og krydre med salt, pepper og paprikakrydder. Stek i ovnen i ca 15-20 minutter til potetene er møre. 
  3. Imens grønnsakene står i ovnen steker du kjøttet; krydre kjøttet med salt, pepper og brun på høy varme i olje. Skru ned varmen og tilsett smøret, bruk en skje til å øse smøret over kjøttet underveis i stekingen. Steketid avhenger av tykkelsen og hvor godt stekt du ønsker den. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile litt før du deler det i skiver. 
  4. Bland sammen rømmedressingen; creme fraiche og grovhakket dill.

Server saftig kjøtt med grønnsaker og rømmedressing.


kolonial.no/oppskrifter/2429-spoon-biff-med-brokkolipanne/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.