Thaisalat med sprø kylling

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Kylling
4 stk kyllingfilet, fersk
2 klype salt, havsalt
2 klype pepper, m/kvern
2 klype paprikakrydder
2 ss smør og margarin, til steking
Dressing
100 g peanøttsmør
3 ss soyasaus
1 stk lime, saften av
3 ss lønnesirup
0,25 dl vann, til uttynning
Salat
2 stk gulrot, normal størrelse, i strimler
1 stk chilipepper, rød, i strimler
3 stk vårløk, i skiver
1 stk rødløk, i skiver
1 håndfull mynte, frisk, grovhakket
1 håndfull koriander, frisk, grovhakket
100 g spinat, fersk
1 pk eggnudler

Tilbredningstid: 13 min
Forarbeid: 13 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Saftig, sprø og skikkelig god! Peanøttdressingen setter en god smak på denne salaten.

  1. Tørk av kyllingfiletene med et kjøkkenpapir, krydre med salt, pepper og paprikakrydder og stek i smør på middels varme i noen minutter på hver side. Skru ned varmen, legg på et lokk og la de ettersteke i 7-8 minutter til de er gjennomstekt. Når kyllingen er ferdig skjærer du i skiver.
  2. I et glass med lokk tilsetter du alle ingrediensene til dressingen. Rør godt og tilsett litt vann hvis det er for tykk. Sett på lokket og rist godt sammen. 
  3. Kok nudler etter anvisning på pakken, skyll og sett til side. Vask og rens det grønne. Del gulrøtter og chili i strimler,  vårløk og rødløk i skiver, grovhakk mynte og koriander. Legg alt over i en bolle sammen med spinat og bland sammen. Så tilsetter du avkjølte nudler, kylling og dressing. Bland godt sammen og server:)


kolonial.no/oppskrifter/2433-spoon-thaisalat-med-spro-kylling/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.