Thaisalat med sprø kylling
Silje Feiring

Thaisalat med sprø kylling

25 minLett
kr 440,40
4 porsjonerkr 48,92 per porsjon
Saftig, sprø og skikkelig god! Peanøttdressingen setter en god smak på denne salaten.

Kylling
300 gKyllingfilet, fersk
2 klypeSalt, havsalt
2 klypePepper, med kvern
2 klypePaprikakrydder
2 ssMargarin, blokk, til steking
Dressing
100 gPeanøttsmør
3 ssSoyasaus
1 stkLime, saften av
3 ssLønnesirup
0,25 dlVann, til uttynning
Salat
2 stkGulrøtter, i strimler
1 stkChilipepper, rød, i strimler
3 stkVårløk, i skiver
1 stkRødløk, i skiver
1 håndfullMynte, frisk, grovhakket
1 håndfullKoriander, grovhakket
100 gSpinat, liten
250 gEggnudler
Instruksjoner
1

Tørk av kyllingfiletene med et kjøkkenpapir, krydre med salt, pepper og paprikakrydder og stek i smør på middels varme i noen minutter på hver side. Skru ned varmen, legg på et lokk og la de ettersteke i 7-8 minutter til de er gjennomstekt. Når kyllingen er ferdig skjærer du i skiver.

2

I et glass med lokk tilsetter du alle ingrediensene til dressingen. Rør godt og tilsett litt vann hvis det er for tykk. Sett på lokket og rist godt sammen.

3

Kok nudler etter anvisning på pakken, skyll og sett til side. Vask og rens det grønne. Del gulrøtter og chili i strimler, vårløk og rødløk i skiver, grovhakk mynte og koriander. Legg alt over i en bolle sammen med spinat og bland sammen. Så tilsetter du avkjølte nudler, kylling og dressing. Bland godt sammen og server:)

Foto:

Silje Feiring