Tilbredningstid: 35 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett
Bakt søtpotet er perfekt til salat og i denne kyllingsalaten serveres den med brokkoli, avokado og hummus
Forvarm ovnen til 200 grader
- Del kyllingen i terninger og bland sammen med paprikakrydder, hvitløkspulver, chilikrydder, cayennepepper og olivenolje. Sett i kjøleskapet til marinering.
- Vask og rens søtpotet og del i terninger, bland sammen med olivenolje og kanel. Spre utover ett bakebrett med bakepapir og stek i ca. 20 minutter og vend de rundt og stek videre i ca. 10 minutter.
- Imens søtpotetene står i ovnen lager du hummus; hell ut vesken og skyll kikertene i kaldt vann, finhakk hvitløk og legg over i en blender sammen med spisskummin, kikerter, sesamolje, sitronsaft og olivenolje. Kjør glatt til en jevn blanding, legg over i en bolle.
- Del brokkoli i små buketter. Kok opp vann med litt salt og legg i brokkoli. La de småkoke i 2-3 minutter før du heller av vannet. Så steker du kyllingen til den blir gjennomstekt og deler avocado i skiver.
Dander salaten som ønsket og server med hummus og sitronbåter. Topp med gressløk og nyt:)
kolonial.no/oppskrifter/2445-spoon-spicy-kyllingsalat-med-sotpotet-og-enkel-hummus/
Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.