Spicy kyllingsalat med søtpotet og enkel hummus

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Kylling
4 stk kyllingfilet
1 ts paprikakrydder
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilikrydder
1 ts cayennepepper
2 ss olivenolje
Søtpotet
2 stk søtpotet, i terninger
2 ts kanel
2 ss olivenolje
Salat
2 stk avokado, moden, i skiver
2 stk aspargesbrokkoli topper
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
Enkel hummus
250 g kikerter
0,5 ts spisskummen
2 ss sesamolje
1 fedd hvitløk, fersk, finhakket
2 ss sitron, saften av
2 ss olivenolje

Tilbredningstid: 35 min
Forarbeid: 15 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Bakt søtpotet er perfekt til salat og i denne kyllingsalaten serveres den med brokkoli, avokado og hummus

Forvarm ovnen til 200 grader

  1. Del kyllingen i terninger og bland sammen med paprikakrydder, hvitløkspulver, chilikrydder, cayennepepper og olivenolje. Sett i kjøleskapet til marinering. 
  2. Vask og rens søtpotet og del i terninger, bland sammen med olivenolje og kanel. Spre utover ett bakebrett med bakepapir og stek i ca. 20 minutter og vend de rundt og stek videre i ca. 10 minutter. 
  3. Imens søtpotetene står i ovnen lager du hummus; hell ut vesken og skyll kikertene i kaldt vann, finhakk hvitløk og legg over i en blender sammen med spisskummin, kikerter, sesamolje, sitronsaft og olivenolje. Kjør glatt til en jevn blanding, legg over i en bolle.
  4. Del brokkoli i små buketter. Kok opp vann med litt salt og legg i brokkoli. La de småkoke i 2-3 minutter før du heller av vannet. Så steker du kyllingen til den blir gjennomstekt og deler avocado i skiver. 

Dander salaten som ønsket og server med hummus og sitronbåter. Topp med gressløk og nyt:) 



kolonial.no/oppskrifter/2445-spoon-spicy-kyllingsalat-med-sotpotet-og-enkel-hummus/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.