Cæsarsalat med laks
Silje Feiring

Cæsarsalat med laks

12 minLett
kr 704,30
4 porsjonerkr 120,41 per porsjon
Cæsarsalat er en klassisk sommersalat og med laks blir det en ny vri!

Laks
4 stkFersk laksefilet
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
2 tsTørket chili
2 ssSolsikke/raps/stekeolje, til steking
Salat
4 stkEgg, bløtkokte
150 gBacon, skivet
1 pkHjertesalat, frisk, grovhakket
2 stkAvokado, fersk, i terninger
0,5 stkSitroner, økologisk, saften av
200 gParmesan, blokk, i skiver
1 pkKrutonger
0,5 stkSitroner, økologisk, i båter
Dressing
4 ssMajones
6 ssYoghurt, gresk
2 ssOlivenolje, liten
2 feddHvitløk, finhakket
2 stkAnsjos, finhakket
1 ssSitroner, økologisk
1 ssParmesan, blokk, revet
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Start med dressingen; Bland sammen majones, yoghurt, olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket ansjosfilet, sitronsaft, revet parmesan, salt og pepper.

2

Bløtkok eggene (kok ca. 5 min.)

3

Krydre laksefiletene med salt, pepper og chiliflak. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i noen minutter på hver side, legg til side. Sprøstek bacon og del i terninger.

4

Vask og grovhakk salaten, rens og del avokado i terninger. Bland sammen i en bolle med krutonger, sitronsaft, parmesan i skiver, salt og pepper. Legg salaten over på serveringsfat og topp med laks og egg.

5

Server med dressing og sitronbåter

Foto:

Silje Feiring