Pavlova-kake
Silje Feiring

Pavlova-kake

1 t 30 minLett
kr 275,80
1 porsjonkr 201,87 per porsjon
Denne søte festkaken er enkel og lage og smaker himmelsk! Topp med krem og friske bær!

Pavlova
6 stkEggehvite
3 dlSukker
2 tsHvitvinseddik
1 tsJevner
Kremfyll
3 dlKremfløte
2 ssMelis
Bærtopping
1 stkJordbær, ferske
1 stkBringebær, ferske
1 stkBlåbær, ferske
Instruksjoner
1

Ta ut eggene slik at de er romtempererte før du starter.

2

Forvarm ovnen til 250 grader.

3

Skill ut plommen av eggene og stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt om gangen mens du pisker i ca. 15 minutter til du får en stiv masse. Bland forsiktig inn maizena og eddik.

4

Bruk kakefatet du skal servere i og tegn en sirkel på bakepapiret (ca. 25 cm), slik at fatet passer når bunnen er ferdig stekt. Fyll marengsmassen innenfor sirkelen. Sett inn stekebrettet nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek i ca. 1 time til den er sprø utenpå og myk inni, avkjøl bunnen på rist.

5

Pisk krem av fløte og melis, flytt den avkjølte bunnen over på kakefatet og spre kremen utover. Topp med friske bær. Server umiddelbart!

Foto:

Silje Feiring