Angusburger med blåmuggost og avokadosalat

fra Eyvind Hellstrøm

Til 2 porsjoner

Hamburger
2 stk hamburger
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
50 g blåmuggost
2 stk hamburgerbrød
Salat
1 stk avocado
1 pk cherrytomater, røde
1 ss olivenolje
0,5 stk rødløk
1 ts balsamico vineddik

Tilbredningstid: 20 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Angusburger toppet med smeltet blåmuggost – saftigere blir det ikke!

  1. Krydre hamburgerne med salt og pepper, bruk gjerne annet krydder i tillegg om du ønsker mer smak.
  2. Grill hamburgerne på direkte varme, slik at du får et fint grillmønster. Etter ca. 30 sekunder på hver side på flytter du dem over til indirekte varme og legger på en skive blåmuggost. Avhengig av hvor gjennomstekt du vil ha hamburgerne lar du dem ligge mellom 3-5 minutter. 
  3. Kutt avokado i terninger, del cherrytomater i to, og grovhakk rødløk. Bland alt i en bolle med litt olivenolje, salt, pepper og et par dråper balsamicoeddik (har du ikke balsamico fungerer sitron fint). 
  4. Ta burgerne av grillen og la de hvile mens du varmer burgerbrødene på direkte varme i et minutts tid eller til de får grillmønster. Dander burgerne etter eget ønske, og server med avokado- og tomatsalat. God middag!

Tips! Om det er vanskelig å skrelle avokadoen kan du skjære terninger mens den ligger i skallet og ta ut «kjøttet» med en spiseskje.


kolonial.no/oppskrifter/2474-hellstrom-angusburger-med-blamuggost-og-avokadosalat/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.