Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Cheeseburger med quicksaus og sprø maissalat

fra Eyvind Hellstrøm

30 min
10 min forarbeid
Lett
Hamburger
stk hamburger
klype salt, havsalt
klype pepper, m/kvern
stk cheddar, skivet
stk hamburgerbrød
Maissalat
stk maiskolber
g cherrytomater, røde, delt i to
stk rødløk, skivet
håndfull mynte, frisk, hakket
ss olivenolje
ts balsamico vineddik, noen dråper
Quicksaus
ss ketchup, rød
ss worcestershire-saus
ss olivenolje
ss rødvinseddikk

En uforglemmelig cheeseburger á første klasses anguskjøtt toppet med quicksaus, er en burger du sent vil glemme!

  1. Begynn med å lage «quicksaus»! Bland Heinz ketchup, tørr sherry (kan sløyfes), Worcestershire saus, olivenolje og rødvinseddik. 
  2. Fjern bladene fra maisen og legg dem til side. Fjern alt “håret” rundt kolbene og skyll dem i kaldt vann. Legg bladene tilbake rundt maisen og plasser dem på grillen i ca. 20 minutter. Vend litt på dem underveis. (Skipp skrelling av maiskolben dersom de er vakumpakket og grill dem til de har blitt gylne).
  3. Vent med å steke hamburgerne til maisen kan tas av grillen, ellers blir de tørre. Krydre hamburgerne med salt og pepper, bruk gjerne annet krydder i tillegg om du ønsker mer smak. Grill hamburgerne på direkte varme i ca. 30 sekunder på hver side. Flytt dem over på indirekte varme, legg på osteskiver og la de bli gjennomvarme. Dette tar ca. 3-4 minutter avhengig av hvor rå eller gjennomstekt du ønsker dem. La gjerne kjøttet hvile litt før du spiser!
  4. Mens burgerne steker og hvilket, lager du maissalat. Fjern bladene rundt maisen og skjær av maiskornene nedover på langs med kniv. Bland mais, delte cherrytomater, skivet eller grovhakket rødløk og hakket mynte i en bolle med litt olivenolje og noen dråper balsamicoeddik. 
  5. Legg burgerbrødene raskt på grillen for å varme dem. Server burgerne med quicksaus og den friske salaten, og nyt at det er grillsesong!

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Big Beef Burger
Bytt Allerede i handlekurven 360 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Produktbilde
0 stk Cheddar Engelsk
Bytt Allerede i handlekurven Skivet, 150 g
kr.
Produktbilde
0 stk Chicago Hamburgerbrød
Bytt Allerede i handlekurven 6stk, 480 g
kr.
Produktbilde
0 stk Maiskolber
Bytt Allerede i handlekurven Vac.Pk, Thailand, 2 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Tomater, Piccolo
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 200 g
kr.
Produktbilde
0 stk Rødløk Strømpe
Bytt Allerede i handlekurven Norge/Polen , 2 stk, 375 g
kr.
Produktbilde
0 stk Mynte Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Balsamico Vineddik
Bytt Allerede i handlekurven 0,25 l
kr.
Produktbilde
0 stk Tomatketchup
Bytt Allerede i handlekurven 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Worcestershire Sauce
Allerede i handlekurven 150 ml
kr.
Produktbilde
0 stk Rødvinseddik
Bytt Allerede i handlekurven 250 ml
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten