Cheeseburger med quicksaus og sprø maissalat

fra Eyvind Hellstrøm

Til 2 porsjoner

Hamburger
2 stk hamburger
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
2 stk cheddar, skivet
2 stk hamburgerbrød
Maissalat
1 stk maiskolber
200 g cherrytomater, røde, delt i to
0,5 stk rødløk, skivet
1 håndfull mynte, frisk, hakket
1 ss olivenolje
1 ts balsamico vineddik, noen dråper
Quicksaus
3 ss ketchup, rød
1 ss worcestershire-saus
2 ss olivenolje
2 ss rødvinseddikk

Tilbredningstid: 30 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

En uforglemmelig cheeseburger á første klasses anguskjøtt toppet med quicksaus, er en burger du sent vil glemme!

  1. Begynn med å lage «quicksaus»! Bland Heinz ketchup, tørr sherry (kan sløyfes), Worcestershire saus, olivenolje og rødvinseddik. 
  2. Fjern bladene fra maisen og legg dem til side. Fjern alt “håret” rundt kolbene og skyll dem i kaldt vann. Legg bladene tilbake rundt maisen og plasser dem på grillen i ca. 20 minutter. Vend litt på dem underveis. (Skipp skrelling av maiskolben dersom de er vakumpakket og grill dem til de har blitt gylne).
  3. Vent med å steke hamburgerne til maisen kan tas av grillen, ellers blir de tørre. Krydre hamburgerne med salt og pepper, bruk gjerne annet krydder i tillegg om du ønsker mer smak. Grill hamburgerne på direkte varme i ca. 30 sekunder på hver side. Flytt dem over på indirekte varme, legg på osteskiver og la de bli gjennomvarme. Dette tar ca. 3-4 minutter avhengig av hvor rå eller gjennomstekt du ønsker dem. La gjerne kjøttet hvile litt før du spiser!
  4. Mens burgerne steker og hvilket, lager du maissalat. Fjern bladene rundt maisen og skjær av maiskornene nedover på langs med kniv. Bland mais, delte cherrytomater, skivet eller grovhakket rødløk og hakket mynte i en bolle med litt olivenolje og noen dråper balsamicoeddik. 
  5. Legg burgerbrødene raskt på grillen for å varme dem. Server burgerne med quicksaus og den friske salaten, og nyt at det er grillsesong!

kolonial.no/oppskrifter/2475-hellstrom-cheeseburger-med-quicksaus-og-spro-maissalat/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.