Côte de bouef med maître d'saus og bakte rødbeter
Eyvind Hellstrøm

Côte de bouef med maître d'saus og bakte rødbeter

1 t 15 minMiddels
kr 881,90
2 porsjonerkr 388,83 per porsjon
Côte de Boeuf i selskap med spennende smaker, en herlig rett som egner seg ekstra godt på grillen!

Bakte grønnsaker
250 gRødbet
1 stkPurreløk, delt i to
3 ssOlivenolje, liten
1 feddHvitløk, finhakket
1 håndfullTimian, frisk, finhakket
2 ssBalsamico Vineddik
1 klypeSalt, havsalt
1 stkHjertesalat, frisk
Côte de bouef
1 stkCote De Boef av Angus
Maitre d'
200 gMeierismør
2 feddHvitløk, finhakket
1 pkKruspersille, fersk, finhakket
1 pkAnsjos, kan sløyfes
Instruksjoner
1

Start med rødbetene, de tar lengst tid. Legg hele små rødbeter på indirekte varme i en grillform og bak dem i 50-60 minutter avhengig av størrelsen.

2

Del purren i to på langs, legg den flate siden på direkte varme på grillen og la de svi seg. Når de er svidde nok legger du dem over på indirekte varme til de er gjennombakte og litt myke.

3

Lag sausen maitre d´ ved å blande romtemperert smør, hakket persille, finhakket hvitløk, og ansjosfilet i olje (disse kan sløyfes). Kjør blandingen i en liten kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Legg smørblandingen over på plastfolie og form til en pølse. Alternativt kan du ha det i en skål.

4

Grill Côte de Boeuf først på direkte varme på alle sidene til den får en fin og brun stekeskorpe. Legg over på indirekte varme i en grillform i ca. 20 minutter. Det er viktig å la kjøttet hvile helt vekk fra varmen etter at det er ferdig i ca. 10 minutter før du skjærer i det.

5

Skrell rødbetene når de er gjennomstekte og del i biter. Rens purren for brent skall og bland sammen med rødbeter, olivenolje, salt, hakket timian, finhakket hvitløk og balsamicoeddik.

6

Like før servering kan du skjære kjøttet i passende stykker, dandere med hjertesalat og rødbet- og purrebladning. Ha på litt Maitre d´-saus slik at det smelter over kjøttet, og sett resten på bordet for de som vil ha litt ekstra. Server gjerne med bakte amandinepoteter til!