Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Côte de bouef med maître d'saus og bakte rødbeter

fra Eyvind Hellstrøm

1 t 15 min
10 min forarbeid
Middels
Bakte grønnsaker
g rødbet
stk purreløk, delt i to
ss olivenolje
fedd hvitløk, finhakket
håndfull timian, frisk, finhakket
ss balsamico vineddik
klype salt, havsalt
stk hjertesalat
Côte de bouef
stk cote de boef av angus
Maitre d'
g smør
fedd hvitløk, finhakket
pk kruspersille, frisk, finhakket
pk ansjos, kan sløyfes

Côte de Boeuf i selskap med spennende smaker, en herlig rett som egner seg ekstra godt på grillen!

  1. Start med rødbetene, de tar lengst tid. Legg hele små rødbeter på indirekte varme i en grillform og bak dem i 50-60 minutter avhengig av størrelsen.
  2. Del purren i to på langs, legg den flate siden på direkte varme på grillen og la de svi seg. Når de er svidde nok legger du dem over på indirekte varme til de er gjennombakte og litt myke. 
  3. Lag sausen maitre d´ ved å blande romtemperert smør, hakket persille, finhakket hvitløk, og ansjosfilet i olje (disse kan sløyfes). Kjør blandingen i en liten kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Legg smørblandingen over på plastfolie og form til en pølse. Alternativt kan du ha det i en skål.
  4. Grill Côte de Boeuf først på direkte varme på alle sidene til den får en fin og brun stekeskorpe. Legg over på indirekte varme i en grillform i ca. 20 minutter. Det er viktig å la kjøttet hvile helt vekk fra varmen etter at det er ferdig i ca. 10 minutter før du skjærer i det. 
  5. Skrell rødbetene når de er gjennomstekte og del i biter. Rens purren for brent skall og bland sammen med rødbeter, olivenolje, salt, hakket timian, finhakket hvitløk og balsamicoeddik. 
  6. Like før servering kan du skjære kjøttet i passende stykker, dandere med hjertesalat og rødbet- og purrebladning. Ha på litt Maitre d´-saus slik at det smelter over kjøttet, og sett resten på bordet for de som vil ha litt ekstra. Server gjerne med bakte amandinepoteter til!

Tips! Ta ut smøret før du starter, slik at dette når romtemperatur innen du skal bruke det. 

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Rødbeter
Bytt Allerede i handlekurven Ferske, Norge, 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Purreløk
Allerede i handlekurven Holland, 1 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk Timian Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Balsamico Vineddik
Bytt Allerede i handlekurven 0,25 l
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Hjertesalat
Allerede i handlekurven Spania/ Italia, 2 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Hellstrøms Côte De Boeuf av Angus
Allerede i handlekurven 800 g
kr.
Produktbilde
0 stk Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 250 g
kr.
Produktbilde
0 stk Kruspersille Gourmet
Allerede i handlekurven Frisk i Pose, Etiopia, 20 g
kr.
Produktbilde
0 stk Makalös Ansjosfileter
Bytt Allerede i handlekurven 55 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten