Angusbiff med gressløksmør og grillet asparges
Eyvind Hellstrøm

Angusbiff med gressløksmør og grillet asparges

20 minLett
kr 644,84
2 porsjonerkr 156,13 per porsjon
Om du er ute etter noe raskt og godt på grillen er letetiden over! Denne enkle og smaksrike retten er perfekt til varme sommerdager.

Biff
400 gOkse, angus, indrefilet
Poteter
200 gPoteter (Amandine)
Gressløksmør
200 gMeierismør
1 håndfullGressløk, frisk
Grønnsaker
300 gAsparges, fersk
Instruksjoner
1

Gressløksmør

2

Romtemperer smøret og kjør det i en kjøkkenmaskin med finhakket gressløk til det får en glatt konsistens. Legg blandingen på plastfolie og rull det til en pølse. Avkjøl i kjøleskapet.

3

Grillede grønnsaker og angusbiff

4

Bak små poteter på indirekte varme i ca. 20 minutter. Sjekk om de svir seg underveis og snu dem hvis de blir veldig stekt på én side.

5

Biffen grilles raskt på direkte varme i ca. 1 minutt, så den får en lekker grillskorpe. La kjøttet steke videre på indirekte varme i ca. 4 minutter. Ta kjøttet av varmen og la det hvile i noen minutter, det fortsetter gjerne å steke innvendig mens det hviler. Om du ønsker mer gjennomstekt kjøtt, legger du det i et par minutter ekstra på indirekte varme før du lar det hvile.

6

Legg asparges på indirekte varme i ca. 5 minutter. Er det tykke asparges bør stilken skrelles, med mindre det er norske asparges i sesong.

7

Server kjøttet med en god klatt gressløksmør oppå, og ha poteter og asparges ved siden av. Det er godt med litt ekstra finhakket gressløk over til slutt.