Angus indrefilet med syrlig honningsaus og grillet asparges

fra Eyvind Hellstrøm

Til 2 porsjoner

Kjøtt
400 g okse, angus, indrefilet
Poteter
200 g poteter (amandine)
Honningsaus
2 ss honning
4 ss soyasaus
1 stk sitron, saft og skall
1 ss sylteagurk, skivet
1 ss sjalottløk
Grønnsaker
300 g asparges

Tilbredningstid: 25 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Nyt sommeren med denne mettende og smakfulle grillretten med en frisk og syrlig honningsaus!

  1. Stek poteter på indirekte varme i ca. 20 minutter, beregn litt lengre steketid om de er store. Snu på potetene etter halve steketiden, slik at de ikke brenner seg.
  2. Lag sausen ved å blande honning, soyasaus, finhakket sylteagurk, sjalottløk, sitronsaft og revet sitronskall. Tips; du kan bytte ut sjalottløk med frisk gressløk eller persille!
  3. Når det er 5-10 minutter igjen av steketiden til potene legger du asparges på indirekte varme i ca. 5 minutter og kjøttet på direkte varme i 1-2 minutter for å få en fin grillskorpe. Deretter legger du kjøttet over på indirekte varme i noen minutter mens det andre stekes videre. Kjøttet bør hvile i noen minutter helt vekk fra varmen før det serveres.

Tips! Skjær blomkål i 1 cm tykke skiver og grill dem hele på direkte varme i et par minutter til de får litt farge. 

kolonial.no/oppskrifter/2479-hellstrom-angus-indrefilet-med-syrlig-honningsaus-og-grillet/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.