Økologisk svinenakke med sennepssaus og bakte rødbeter

fra Eyvind Hellstrøm

Til 2 porsjoner

Svinenakke
500 g svinenakke, hel
Bakte rødbeter
300 g rødbet
1 fedd hvitløk
1 klype salt, havsalt
1 ss timian, frisk
2 ss olivenolje
2 ss balsamico vineddik
Sennepssaus
4 ss crème fraîche
3 ss sennep, dijon
1 stk sitron, saften
1 klype salt, havsalt
1 klype hvit pepper, malt

Tilbredningstid: 1 time og 5 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Middels

Koteletter er enkelt å grille, og smaker ekstra godt med sennepssaus og bakte rødbeter!

  1. Legg hele, små rødbeter i en grillform og stek dem på indirekte varme på grillen i ca. 50 minutter til de er gjennomstekte. 
  2. Lag sennepssaus ved å blande crème fraîche, dijonsennep, sitronsaft, salt og hvit pepper. Denne sausen skal varmes opp før servering, men ikke kokes. 
  3. Skrell rødbetene når de er gjennomstekte og dele dem i passende biter. Bland dem i en skål med finhakket hvitløk, finhakket timian, litt olivenolje, balsamico og salt.
  4. Grill kotelettene på direkte varme i ca. 1 minutt på hver side, legg dem deretter over på indirekte varme i 3-4 minutter til de er gjennomstekt. Krydre koteletten med frisk timian og sort pepper. La dem hvile i et par minutter før servering.
  5. Varm opp sausen raskt før servering. Topp tallerknene med noen ekstra kvaster timian for de som ønsker mer smak.

Tips! Bytt ut timian med rosmarin om du heller vil ha det!

kolonial.no/oppskrifter/2480-hellstrom-okologisk-svinenakke-med-sennepssaus-og-bakte-rodb/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.