Grillet sei i folie
Silje Feiring

Grillet sei i folie

25 minLett
kr 394,50
4 porsjonerkr 67,13 per porsjon
Det er enkelt med fisk på grillen og enda enklere hvis du bruker folie. Server med en digg tomatsalsa og poteter!

Fisk
800 gSei, filet
3 ssOlivenolje, extra virgin
2 klypeSalt, havsalt
2 klypePepper, med kvern
0,5 stkSitroner, økologisk, til servering
Tomatsalsa
150 gCherrytomater, røde
150 gCherrytomater, gule
1 håndfullKruspersille, fersk
2 ssOlivenolje, liten
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Poteter
500 gPoteter
3 ssOlivenolje, liten
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Del potetene i to og kok dem i lettsaltet vann, til de fortsatt er faste og ikke gjennomkokt. Hell av vannet og la de få dampet av seg. Så blander du inn olivenolje, salt og pepper. Legg potetene på varm grill, ha igjen lokket på grillen.

2

Mens potetene koker lager du tomatsalsa. Del cherrytomatene i to og bland sammen med grovhakket persille, olivenolje, salt og pepper. Sett kjølig.

3

Legg fisken i hver sin foliepakke, fordel over olivenolje, salt og pepper. Når potetene har ligget 5-10 minutter på grillen, legger du fisken den på indirekte varme i ca. 15 min. Følg godt med slik at den ikke blir overstekt, sjekk fisken etter 10 minutter. Blir potetene ferdig før fisken legger du de i en ildfast form med lokk. Potetene er ferdige når de er gylne og gjennomstekte.

4

Når fisken er ferdig skviser du over litt sitron. Server med poteter og tomatsalsa.

Foto:

Silje Feiring