Alt-i-ett form med laks
Silje Feiring

Alt-i-ett form med laks

40 minLett
kr 326,70
4 porsjonerkr 56,34 per porsjon
Saftig laks og fargerike grønnsaker. En superenkel og sunn rett hvor alt lages i ovnen.

Marinade
1 dlOlivenolje, liten
10 gDill, frisk, grovhakket
10 gKruspersille, fersk, grovhakket
1 ssPaprikakrydder
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Laks og grønt
1 stkPaprika, rød
1 stkPaprika, gul
400 gSøtpotet
400 gPoteter
500 gFersk laksefilet
Tilbehør
2 dlCreme fraiche
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

2

Bland sammen olivenolje, grovhakket dill og kruspersille, paprikakrydder, salt og pepper til en marinade. Sett til side.

3

Vask og rens grønnsakene. Del paprika, søtpotet og potet i små terninger.

4

Fordel de oppkuttede grønnsakene på et stekebrett kledd i bakepapir. Hell over halvparten av marinaden og bland lett sammen. Sett i ovnen og stek i ca. 20 minutter til de nesten er møre.

5

Ta formen ut av ovnen, vend grønnsakene og skyv til side. Legg på laksefiletene og fordel resten av marinaden over fisken. Sett tilbake i ovnen og stek til fisken er gjennomstekt i ca. 10-15 minutter.

6

Server alt-i-ett form med laks, med crème fraîche ved siden av.

Foto:

Silje Feiring