Pizzadeig

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

450 g pizzamel, tipo-00
1 ts gjær, tørr
3 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
1 ts salt, havsalt
1 ts sukker

Tilbredningstid: 2 timer
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Pizzadeig er lett å lage! Følger du disse stegene får du en luftig deig som gjør det lettere å kjevle ut til en tynn bunn.

  1. Bland sammen vann, gjær og sukker i en bolle eller kjøkkenmaskin. Så tilsetter du olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen til den blir smidig og elastisk. 
  2. Dekk til bakebollen og la den hvile i 10-15 minutter. 
  3. Ta deigen ut av bollen og form til en stor bolle. Legg på et melet underlag, dekk til og la den etterheve til dobbelt størrelse. 

Tips: Etterheving er helt nødvendig for å få et luftig resultat, har du knapt med tid gå direkte til dette steget. 


kolonial.no/oppskrifter/2520-spoon-pizzadeig/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.