Vegetarpizza med asparges

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Pizzadeig
450 g pizzamel, tipo-00
1 ts gjær, tørr
3 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
1 ts salt, havsalt
1 ts sukker
Pizzafyll
450 g asparges, i tynne skiver
3 stilk vårløk, i tynne skiver
2 ss sitron, saften av
Ricottafyll
250 g chevre
100 g parmesan, revet
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
2 fedd hvitløk, finhakket
Til servering
1 dl olivenolje
1 stk lime, i skiver
2 håndfull kruspersille, frisk, grovhakket

Tilbredningstid: 2 timer og 20 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Det er klart du kan lage vegetarpizza når den smaker så godt! Kombinasjonen av ricotta, parmesan, hvitløk og asparges er fantastisk!

Pizzabunn

  1. Bland sammen vann, gjær og sukker i en bolle eller kjøkkenmaskin. Så tilsetter du olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen til den blir smidig og elastisk. 
  2. Dekk til bakebollen og la den hvile i 10-15 minutter.
  3. Ta deigen ut av bollen og del eventuellt opp i porsjonspizza. Form små boller, legg på et melet underlag og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La det heve til dobbelt størrelse.   

Pizzafyll

Forvarm ovnen til 250 grader og kjevle ut pizzabunn i ønsket størrelse

  1. Imens pizzadeigen står til heving forbereder du fyllet; bland sammen ricottaost, revet parmesan, salt, pepper og finhakket hvitløk. 
  2. Vask og rens asparges og vårløk. Bruk en potetskreller til å strimle aspargesen, og kutt vårløken i tynne strimler. Bland sammen i en bolle og skvis over sitronsaft. 
  3. Fordel ricottablandingen over pizzabunnen, topp med asparges og vårløk. Stek i forvarmet ovn i 10-15 minutter til kantene er gylne. 

Server med grovhakket persille, lime og olivenolje. 



kolonial.no/oppskrifter/2523-spoon-vegetarpizza-med-asparges/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.