Pizza med kylling og pesto
Silje Feiring

Pizza med kylling og pesto

15 minLett
kr 544,50
4 porsjonerkr 115,65 per porsjon
Pesto som pizzasaus smaker utrolig godt! Denne er toppet med kylling, mozzarella og cherrytomater.

Kylling
3 stkKyllingfilet, fersk, i terninger
2 feddHvitløk, finhakket
1 ssChilikrydder
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
1 håndfullBladpersille, grovhakket
1 håndfullFersk basilikum, grovhakket
2 stkPizzabunn, halvstekt
2 stkMozzarella, fersk
190 gPesto, grønn
2 ssOlivenolje, liten
2 håndfullPinjekjerner, ristet
150 gCherrytomater, røde, i skiver
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 250 grader

2

Del kyllingen i små terninger og bland sammen finhakket hvitløk og urter.

3

Varm olivenolje i en panne og stek kyllingen på middels varme. Når den er ferdig smaker du til med chilikrydder, salt og pepper.

4

Klem vannet ut av mozzarellaosten og del ost og tomat i skiver.

5

Fordel pesto over pizzabunnen og topp ost, kylling og cherrytomater.

6

Sett inn i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til kantene er gylne.

7

Imens pizza står i ovnen rister du pinjekjerner i en varm panne.

8

Topp pizza med pinjekjerner og olivenolje hvis du ønsker det.

9

Lyst til å lage alt fra bunnen? Her finner du oppskrift på hjemmelaget pizzadeig!

Foto:

Silje Feiring