Pizza med rød pesto og parmaskinke

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Pizzabunn
3 dl vann
1 ts gjær, tørr
1 ts sukker
2 ss olivenolje
450 g pizzamel, tipo-00
1 ts salt, havsalt
Pizzafyll
190 g pesto, rød
190 g chevre, smuldret
0,5 stk rødløk, i skiver
1 håndfull tomat, soltørket
200 g parmaskinke
2 håndfull basilikum, fersk, grovhakket

Tilbredningstid: 2 timer og 20 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Rød pesto gir deg en spennende og smakfull pizza, denne varianten topper du med parmaskinke.

Pizzabunn

  1. Bland sammen vann, gjær og sukker i en bolle eller kjøkkenmaskin. Så tilsetter du olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen til den blir smidig og elastisk. 
  2. Dekk til bakebollen og la den hvile i 10-15 minutter.
  3. Ta deigen ut av bollen og del eventuellt opp i porsjonspizza. Form små baller, legg på ett melet underlag og dekk til med ett kjøkkenhåndkle. La det heve til dobbelt størrelse.   

Pizzafyll

Forvarm ovnen til 250 grader og kjevle ut pizzabunn i ønsket størrelse. Del løken i skiver.

  1. Fordel pesto over pizzabunnen, smuldre osten og strø over. Så legger du på skivet rødløk og soltørkede tomater. 
  2. Sett inn i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til kantene er gylne. 
  3. Fordel over parmaskinke og grovhakket basilikum. 

Server med rød pesto og olivenolje hvis du ønsker det.


kolonial.no/oppskrifter/2527-spoon-pizza-med-rod-pesto-og-parmaskinke/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.