Pizza med asparges, erter og egg

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 4 porsjoner

Pizzabunn
3 dl vann
1 ts gjær, tørr
1 ts sukker
2 ss olivenolje
450 g pizzamel, tipo-00
1 ts salt, havsalt
Pizzafyll
150 g pesto, grønn
2 stk mozzarella, smuldret
450 g asparges
250 g erter, grønne
4 stk egg
200 g prosciutto, skivet
Til servering
2 håndfull basilikum, fersk
40 g pesto, grønn
2 ss olivenolje

Tilbredningstid: 2 timer og 20 min
Forarbeid: 20 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Pesto er perfekt som pizzasaus. Her topper du med erter, asparges, egg og det beste av alt prosciutto!

Pizzabunn

  1. Bland sammen vann, gjær og sukker i en bolle eller kjøkkenmaskin. Så tilsetter du olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen til den blir smidig og elastisk. 
  2. Dekk til bakebollen og la den hvile i 10-15 minutter.
  3. Ta deigen ut av bollen og del opp i porsjonspizza. Form små boller, legg på et melet underlag og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La det heve til dobbelt størrelse før du kjevler ut bunn.

Pizzafyll

Forvarm ovnen til 250 grader og kjevle ut pizzabunn i ønsket størrelse. Rens asparges.

  1. Smør pesto over pizzabunnen, klem saften ut av mozzarellaosten ved hjelp av en sil eller lignende og smuldre over. Så fordeler du asparges og erter. Setter pizzaen inn i ovnen og steker i ca. 5 minutter. Imens knekker du eggene i et glass. 
  2. Ta pizzaen ut av ovnen, legg eggene i midten, sett inn og stek videre i ca. 10 minutter til kantene er gylne. 
  3. Topp med prosciutto og basilikum.

Bland sammen resten av pestoen og olivenolje, bruk som en pizzadressing.


kolonial.no/oppskrifter/2528-spoon-pizza-med-asparges-erter-og-egg/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.