Grove brødvafler

fra Marit Marvik

Til 5 porsjoner

175 g hvetemel, sammalt, grovmalt
175 g rugmel, siktet
80 g havregryn
8 dl melk, lett
4 stk egg
4 ss rapsolje
Til serveing
1 stk makrell i tomat
1 stk leverpostei
1 pk osteskiver
1 pk kokt skinke, påleggsskiver
1 stk agurk
1 stk paprika, rød

Tilbredningstid: 20 min
Forarbeid: 35 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Ikke noe ferskt brød i brødboksen? Lag grove brødvafler, da vel! Ingen sier nei takk til nystekte, grove vafler til frokost.

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og miks til du har en jevn røre. La den hvile i ca. 30 min.
  2. Stek vafler i et varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.
  3. Server nystekte, grove vafler med ditt favorittpålegg. Brødvaflene smaker utmerket med både leverpostei, ost, skinke, makrell i tomat, osv. Også helt topp ved siden av salaten til lunsj!  

Tips:

  1. Denne røren kan fint lages kvelden i forveien og stekes på morgenen, slik at alle får ferske brødvafler til frokost. Virker den for tykk, tilsett litt mer melk eller vann.
  2. Blir det noen til overs, er de fine å fryse – gjerne med mellomleggspapir mellom hver plate.

kolonial.no/oppskrifter/2530-marit-marvik-grove-brodvafler/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.