Ostehorn med urter

fra Marit Marvik

Til 6 porsjoner

150 g cottage cheese
1 dl melk, lett
1 dl smør
0,4998 ts salt
1 ss bakepulver
1,99 dl hvetemel, sammalt, grovmalt, ca 110g
3,49 dl hvetemel, siktet, ca 200g
Fyll
100 g revet ost
1 håndfull basilikum, fersk, ev. persille
1 stk egg
Til servering
1 stk tomatsuppe m/makaroni, miks

Tilbredningstid: 40 min
Forarbeid: 5 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Overrask familie og venner med ferske ostehorn! Baker du med cottage cheese blir de ekstra gode og saftige.

  1. Ha cottage cheese i en foodprocessor og kjør lett. Har du ikke foodprocessor, kan du mose den gjennom en sikt eller kjøre den lett med en stavmikser. Dette for at den ikke skal klumpe seg. 
  2. Tilsett melk, smeltet smør, salt, bakepulver og mel i bakebollen og bland godt. Hold igjen litt av hvetemelet, og tilsett mer om nødvendig. Deigen skal være glatt og fin å jobbe med.
  3. Del deigen i to og kjevle hver del til en sirkel på 25-30 cm i diameter. Del hver sirkel i åtte trekanter med et pizzahjul. Skjær ett snitt på hver trekant. Da er det lettere å forme dem til horn.
  4. Bland revet ost og hakkede urter. Dryss litt i midten på hver trekant og rull sammen fra ytterst og inn mot spissen av trekanten. Legg dem med spissen godt under, form som horn og sett på et stekebrett kledd med bakepapir.
  5. Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt litt revet ost på toppen. Stekes ved 200 °C i ca. 12 min på midterste rille til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.

    Server med tomatsuppe

Tips: 

Har du ikke tid eller ork til å bake fra bunnen av, finnes det flere grove bakemikser på markedet som hjelper deg i mål. Følg anvisning på pakken til ferdig deig og deretter steg 3 fra beskrivelsen over.kolonial.no/oppskrifter/2535-marit-marvik-ostehorn-med-urter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.